Liikunta

Frisbeegolf

18-väyläinen, monipuolinen Frisbeegolfrata koulukeskuksen ympäristössä tyydyttää vaativaakin pelaajaa. Lajia voi harrastaa millä tahansa tasolla ikään katsomatta, yksin tai porukassa. Länkipohjantie 64, lisätietoja

Minigolf

Kuhmoisten satama. Mailat saa Lauttakioskista sen aukioloaikoina eli kesällä joka päivä.

Urheilukenttä

Hyväkuntoinen, peruskorjattu urheilukenttä liikkujien käytössä. Mahdollisuus lainata urheiluvälineitä (ota yhteyttä liikuntatoimeen).

  • Puh.040 7122 547 tai 050 5293891  (liikuntapaikkojen hoitajat)

Uinti

Perusparannettu uimala keskustassa, Soini Nikkisen kaari 8, on turvallinen koko perheen uimapaikka. Isot pukeutumistilat, WC:t, hyppytornit ja vieressä vehreä urheilukenttä.

Kokonniemen uimaranta, Kokonniementie, ja Kalholanniemen uimaranta, Haaverannantie.

Ruolahdella Partaalantiellä sijaitsee Tehinhiekan uimaranta, jossa on pitkälle matala vesi, grillikatos ja lentopallokenttä.

Kuhmoisissa järjestetään heinäkuussa rantauimakouluja eritasoisille ryhmille. Lisätiedot kuhmoinen.fi

puh. 0400 344 582

Vesiskootterit

Vuokraus ja safarit, Kahvila Euronpaikka, satama
puh. 0400 498 754, 0400 498 754

Kirkkovene

Kuhmoisten Kotiseutuyhdistys vuokraa yksityisten, yhdistysten ja yritysten tapahtumiin. Tiedustelut Erkki Lekkerimäki, p. 0400 858 448, erkki.lekkerimaki@outlook.com.

Leikkikentät

Puuhapuisto, Puistotie 3
Sataman leikkikenttä, Satamatie
Nuorisotalon leikkikenttä, Toritie 65

Ratsastus

Kirjonurmen talli ja ratsastuskoulu keskustan tuntumassa. Leirejä, kursseja ja irtoratsastustunteja kaikenikäisille. www.kirjonurmentalli.fi, miia.lahtinen@saunalahti.fi Puh. 040 526 8837

Aittolahden Tila

ratsastuspalvelut, sosiaalipedagoginen hevostoiminta, ratsastusleirit, Joogaa ja ratsastusta-viikonloput, maatilamatkailu.

Aittolahdentie 14, Kuhmoinen

Lea Aittolahti 050 381 2281

www.aittolahdentila.fi

Hiihto & Luistelu

Kuhmoisten kunta ylläpitää noin kymmentä hiihtorataa, joiden pituus vaihtelee 0,5 kilometristä 10 kilometriin. Karkjärven kuntorata on valaistu. Myös muutamat kylät ylläpitävät hiihtolatuja. Kunnassa on myös kaukalo- ja luistelurata. Lisätiedot kuhmoinen.fi-sivustolta tai puh. 040 712 2547/Harri Pihkala.

Moottorikelkkailu

Kuhmoisissa kulkevat moottorikelkkaurat ovat pääasiassa maksullisia. Ajamiseen tarvitaan reitin ylläpitäjän lupa Kuhmoisten moottorikelkkailijoilta. Kuhmoisten Moottorikelkkailijat ry, info 0400-491645.

Kuhmoisten Kuhmurat

Maastopyöräreitti on avattu 2019. Reitin kokonaispituus noin 65 km. Testattavana on niin helppoa, vaativaa kuin erittäin vaikeaakin reittiä.

Reitin virallinen lähtöpiste on Kuhmoisten paloaseman takana (Vellahdentie 1). Lähtöpisteen ympäristössä ja Kuhmoisten satamassa reilusti parkkitilaa. Kuhmoisten keskustan palvelut palvelevat eväiden hankintaan, ruokailuun ym.

Perusreitistö helppoa, suurelta osin metsä- ja kylätietä.
Reitistö helposti muunneltavissa erimittaisiksi lenkeiksi vaihtoehtojen kautta.
Haastavuutta saa valitsemalla vaihtoehdoista haastavammat maastopyöräosuudet.

Reitin varrella sijaitsee viisi virallista tuli-/taukopaikkaa: Solkerinvuoren kota, Säynätjärven kota, Santusvuoren laavu, Kylämän kota ja Sopesjärven laavu.

Toistaiseksi pyöränpesupaikkaa ei ole, mutta ilmoitamme heti kun saamme sellaisen järjestettyä.

Isojärven kansallispuistossa on erillinen 16km pituinen maastopyöräreitti.

Lisäksi reitin kääntöpisteessä, (noin puolivälissä) Isojärven kansallispuistossa on touko-lokakuussa toimiva kämppäkahvila. Heretyn kämppäkahvilan yhteydessä kaivo, jossa juomakelpoinen vesi.

Yritykset kartalla

Keskitä