Liikunta

Frisbeegolf

18-väyläinen, monipuolinen Frisbeegolfrata koulukeskuksen ympäristössä tyydyttää vaativaakin pelaajaa. Lajia voi harrastaa millä tahansa tasolla ikään katsomatta, yksin tai porukassa. Länkipohjantie 64, lisätietoja

Minigolf

Kuhmoisten satama. Mailat saa Lauttakioskista sen aukioloaikoina eli kesällä joka päivä.

Urheilukenttä

Hyväkuntoinen, peruskorjattu urheilukenttä liikkujien käytössä. Mahdollisuus lainata urheiluvälineitä (ota yhteyttä liikuntatoimeen).

  • Puh.040 7122 547 tai 050 5293891  (liikuntapaikkojen hoitajat)

Uinti

Perusparannettu uimala keskustassa, Soini Nikkisen kaari 8, on turvallinen koko perheen uimapaikka. Isot pukeutumistilat, WC:t, hyppytornit ja vieressä vehreä urheilukenttä.

Kokonniemen uimaranta, Kokonniementie, ja Kalholanniemen uimaranta, Haaverannantie.

Ruolahdella Partaalantiellä sijaitsee Tehinhiekan uimaranta, jossa on pitkälle matala vesi, grillikatos ja lentopallokenttä.

Kuhmoisissa järjestetään heinäkuussa rantauimakouluja eritasoisille ryhmille. Lisätiedot kuhmoinen.fi

puh. 0400 344 582

Vesiskootterit

Vuokraus ja safarit, Kahvila Euronpaikka, satama
puh. 0400 498 754, 0400 498 754

Kirkkovene

Kuhmoisten Kotiseutuyhdistys vuokraa yksityisten, yhdistysten ja yritysten tapahtumiin. Tiedustelut Erkki Lekkerimäki, p. 0400 858 448, erkki.lekkerimaki@outlook.com.

Leikkikentät

Puuhapuisto, Puistotie 3
Sataman leikkikenttä, Satamatie
Nuorisotalon leikkikenttä, Toritie 65

Ratsastus

Kirjonurmen talli ja ratsastuskoulu keskustan tuntumassa. Leirejä, kursseja ja irtoratsastustunteja kaikenikäisille. www.kirjonurmentalli.fi, miia.lahtinen@saunalahti.fi Puh. 040 526 8837

 

Kissakulman Talli, ratsastuspalvelut,
sosiaalipedagoginen hevostoiminta, ratsastusleirit, Joogaa ja
ratsastusta-viikonloput, Aittolahdentie 14, Kuhmoinen, Lea Aittolahti
0503812281, luistinradat. www.kissakulmantalli.net

 

Hiihto & Luistelu

Kuhmoisten kunta ylläpitää noin kymmentä hiihtorataa, joiden pituus vaihtelee 0,5 kilometristä 10 kilometriin. Karkjärven kuntorata on valaistu. Myös muutamat kylät ylläpitävät hiihtolatuja. Kunnassa on myös kaukalo- ja luistelurata. Lisätiedot kuhmoinen.fi-sivustolta tai puh. 040 712 2547/Harri Pihkala.

Moottorikelkkailu

Kuhmoisissa kulkevat moottorikelkkaurat ovat pääasiassa maksullisia. Ajamiseen tarvitaan reitin ylläpitäjän lupa Kuhmoisten moottorikelkkailijoilta. Kuhmoisten Moottorikelkkailijat ry, info 0400-491645.

Kuhmoisten Kuhmurat

Maastopyöräreitti on avattu 2019. Poluilla pystyy tekemään useamman 4–15 kilometrin pituisen lenkin. Testattavana on niin helppoa, vaativaa kuin erittäin vaikeaakin reittiä.

Reitin alkupiste on paloaseman takana, missä on nähtävillä kartta ja ohjeet liikkujille.

Vihreällä merkityt helpot reitit sopivat myös aloittelijoille ja tavallisille leveärenkaisille polkupyörille. Punaiset reitit ovat aloittelijoille vaikeita ja kokeneillekin raskaita. Mustat erittäin vaikeat reitit kannattaa harrastajankin ajaa ensin hyvin varovasti tai käydä ensin katsomassa kävellen.

Yritykset kartalla